0 Πρόγραμμα ακολουθιών στο προσκύνημα της Παναγίας Αγιάσου


Πρόγραμμα ακολουθιών στο προσκύνημα της Παναγίας Αγιάσου από την 4η Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου
-  Παρασκευή 4 Αυγούστου: Από 7 έως 9 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ, ο Εσπερινός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών. Ομιλία του ιεροκήρυκα Πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιου Γιουσμά.
 
-Σάββατο 5 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
 
 -Κυριακή 6 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με την καθιε- ρωμένη Λιτανεία των Ιερών Εικόνων. Από τις 7 μ.μ., μέχρι 9 μ.μ. ο Εσπερινός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ιακώβου. Θα μιλήσει ο Αιδεσ. Οικον. π. Γρηγόριος Πολύμος.
 
 -Δευτέρα 7 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ ο Εσπερινός και ο Μικρός Παρακλητικός Κανών. Θα μιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Κουτσαμπάσης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης.
 
-Τρίτη 8 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ ο Εσπερινός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου. Ομιλία του ιεροκήρυκα Αρχιμ. Πρόχορου Ζιμβραγουδάκη.
 
-Τετάρτη 9 Αυγούστου: Από τις 7 μέ- χρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ ο Εσπερινός και ο Μικρός Παρακλητικός Κανών, χοροστατού- ντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα μιλήσει στη συνέχεια.
 
-Πέμπτη 10 Αυγούστου: Από τις 7 μέ- χρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ ο Εσπερινός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου. Ομιλία του Αιδ. Οικον. Ευστράτιου Γιουσμά.
 
-Παρασκευή 11 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ ο Εσπερινός και ο Μικρός Παρακλητικός Κανών χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου. Θα μιλήσει ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης. Από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεσθεί η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπερα- γίας Θεοτόκου.
 
-Σάββατο 12 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 8.30 μέχρι 9 μ.μ. ο Εσπερινός.
 
-Κυριακή 13 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας. Από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. ο Εσπερινός και ο τελευταίος Μέγας Παρακλητικός Κανών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου. Θα μιλήσει ο Οικ. Ευστράτιος Κομνηνός.
 
-Δευτέρα 14 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Προεόρτιων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Από τις 7 μ.μ. μέχρι 9 μ.μ. ο Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός της Παναγίας.
 
-Τρίτη 15 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με την καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου. Από τις 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. ο Εσπερινός. Επαναφορά της Ιεράς Εικόνος εις την θέσιν της εν πομπή μετά την Θ’ ώραν.
 
-Κυριακή 20 Αυγούστου: Από τις 7 μέ- χρι τις 10 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Αρχιερατικό Μνημόσυνο των αείμνηστων Ιδρυτών, Ευεργετών και Δωρητών του Ιερού Ναού της Παναγίας ιερουργούντος του Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει στη συνέχεια ομιλία. Από 6 μέχρι 7 μ.μ. Εσπερινός.
 
-Δευτέρα 21 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από 6 μέχρι 7 το απόγευμα ο Εσπερινός.
 
 -Τρίτη 22 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μέχρι τις 8 μ.μ. ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου.
 
-Τετάρτη 23 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου. Θα μιλήσει στη συνέχεια ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης. Από τις 6 μέχρι 7 μ.μ. ο Εσπερινός.
 
-Δευτέρα 29 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της αποτομής της Τίμιας κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννου. Από τις 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. ο Εσπερινός.
 
-Πέμπτη 31 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της καταθέσεως της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Από τις 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. ο Εσπερινός.
 
-Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή του νέου Εκκλησιαστικού έτους. Από τις 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. Εσπερινός.
 
-Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου: Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήσει του εν Χώναις Θαύματος του Ταξιάρχου. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο Καστέλι. Από τις 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. Εσπερινός.
 
-Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου: Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσσι της Παναγίας στη θέση «Πενθίλη» Από τις 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. ο Εσπερινός.
 
-Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: Από τις 7 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. ο Εσπερινός.
 
-Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου: Από τις 7 π.μ. μέχρι 10 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 7 μ.μ. μέχρι 9 μ.μ. ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώ- σεως του Τιμίου Σταυρού χοροστα- τούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου.
 
 -Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου: Από τις 7 π.μ. μέχρι 10 π.μ. η Τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού όπου θα τεθεί σε προσκύνημα το Τίμιο Ξύλο. Θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λει- τουργία, ιερουργούντος του Σεβα- σμιώτατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου. Θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης. Από 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. ο Εσπερινός.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter
 
>