0 Σε ανακαινισμένο χώρο από χθες οι τρόφιμοι του «Θεομήτωρ»

Ανακαινίστηκε πλήρως και παραδόθηκε χθες στους 59 τρόφιμους , ο 1ος όροφος του ιδρύματος κοινωνικής πρόνοιας Αγιάσου η «Θεομήτωρ”.
Από το καλοκαίρι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος είχε τεθεί πρωταρχικός στόχος η ανακαίνιση του κτιρίου προκειμένου οι τρόφιμοι , όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες, να διαβιούν σε αξιοπρεπής συνθήκες. «Μέσα σε τέσσερις μήνες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και από χθες 59 άνθρωποι απολαμβάνουν ζεστασιά , καθαριότητα και περίθαλψη σε ένα αξιοπρεπές χώρο με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η πρόεδρος του «Θεομήτωρ» Άννα Γουδέλη.
Το έργο κόστισε συνολικά 270.000 ευρώ τα 180.000 από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος και τα 90.000 από τα έσοδα του ιδρύματος από το κρατικό λαχείο. Μεταξύ άλλων έγιναν και εργασίες στεγανοποίησης της ταράτσας που ήταν σε άθλια κατάσταση και δημιουργούσε προβλήματα και στο υπόλοιπο κτίριο, ενώ στόχος της διοίκησης είναι μέσα στην καινούρια χρονιά να γίνει και η ανακαίνιση του 2ου ορόφου. Μαζί με την αντικατάσταση κουφωμάτων του κτιρίου η ανακαίνιση θα κοστίσει σύμφωνα με τη μελέτη 300.000 ευρώ.
Αιχμές άφησε η κυρία Γουδέλλη στην προηγούμενη διοίκηση για την απώλεια εσόδων του ιδρύματος από το κρατικό λαχείο που δικαιούνταν για το ’15 το ίδρυμα , από καθυστέρηση υποβολής της σχετικής αίτησης.
 πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
read more "Σε ανακαινισμένο χώρο από χθες οι τρόφιμοι του «Θεομήτωρ»"

0 «Αγαπώ τους ανθρώπους – Στηρίζω τους πρόσφυγες»

Υλοποιώντας το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Ανακύκλωση και Εθελοντισμός» σε συνδυασμό με τη Δράση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης «Αγαπώ τους ανθρώπους – Στηρίζω τους πρόσφυγες», σαράντα μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Αγιάσου βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, για να παράσχουν την εθελοντική ανθρωπιστική τους βοήθεια στους εκεί χειμαζόμενους πρόσφυγες. Με την ευκαιρία αυτή παρέδωσαν και ποσότητες τροφίμων που είχαν συγκεντρώσει οι ίδιοι, γονείς τους και το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Ο Μιχάλης Αϊβαλιώτης, Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης και διαχειριστής του χώρου, μας φιλοξένησε και μας ξενάγησε στις υπάρχουσες υποδομές. Στη συνέχεια οι μαθητές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι, επιδόθηκαν σε διάφορες δραστηριότητες (συναρμολόγηση ντέξιον, διαλογή ειδών ρουχισμού και κατανομή τους κατά είδος, βαφή μεταλλικού παραπήγματος και μπάζωμα του δαπέδου του, ζωγραφική με προσφυγόπουλα), δεχόμενοι τις θερμές ευχαριστίες του κ. Αϊβαλιώτη και των συνεργατών του. Την ώρα της αναχώρησης από το ΠΙΚΠΑ και ακριβώς πριν από την επιβίβασή μας στο πούλμαν (11:20 πμ) είχαμε την «τύχη» να γίνουμε μάρτυρες της άφιξης μιας ομάδας προσφύγων στην ακτή. Η λέμβος βγήκε στο γιαλό και αμέσως μέλη διάφορων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους επιβαίνοντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή καλοκαιρία έφτασαν με σχετική άνεση στη… «Γη της Επαγγελίας».  Δεν είναι όμως παρά μόνον ένας σταθμός μιας οδύσσειας που συνεχίζεται με άδηλο μέλλον…
Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή που συνδύασε τη γνώση και ενημέρωση με την εθελοντική προσφορά και την πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία! Συγχαρητήρια στα παιδιά του Λυκείου Αγιάσου, στο Λυκειάρχη κ. Στέλιο Στυλιανίδη και στους καθηγητές τους.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ


read more "«Αγαπώ τους ανθρώπους – Στηρίζω τους πρόσφυγες»"

Ένα βίντεο από το χωριό μας

 
>