0 Δελτιο Τυπου ΕΟΔ ΛΕΣΒΟΥ

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου
Κουντουριώτου 1 (υπόγειο Περιφέρειας), Μυτιλήνη, Λέσβος, ΤΚ 81100
τηλ. 2251021405, FAX: 2251037287, Κιν.: 6982873020


Ημ/νία: 14/08/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Παράρτημα Λέσβου την Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα καλύψει υγειονομικά τη διαδρομή Μυτιλήνη – Αγιάσου, το βράδυ της 14ης προς 15ης Αυγούστου 2015.
Θα υπάρχει ένας σταθμός Α΄ βοηθειών στο σταυροδρόμι Ασώματου - Πατωμένης καθώς και 2 κινητοί υποσταθμοί Α΄ βοηθειών που θα κινούνται επάνω στη διαδρομή Κεραμιά – Καρύνη.
Το τμήμα Α’ Βοηθειών του παραρτήματος Λέσβου αποτελείται από 2 γιατρούς καθώς και δέκα εκπαιδευμένα μέλη σε διάφορα επίπεδα Α΄ Βοηθειών (BLS / AED, TFR κτλ)
Στο 6982873020 θα μπορούν να καλούν όσοι χρειάζονται άμεση βοήθεια καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ
read more "Δελτιο Τυπου ΕΟΔ ΛΕΣΒΟΥ"

0 Οδηγίες – συμβουλές από την αστυνομία προς τους οδηγούς και πεζούς για την άνοδο Στην Παναγία της Αγιάσου Λέσβου

Οδηγίες - συμβουλές για την ασφαλή κίνηση των οδηγών και των πεζών προσκυνητών ενόψει της εορτής  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αγιάσο Λέσβου


Ενόψει της εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αγιάσο Λέσβου και δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων και των πεζών προσκυνητών θα είναι  αυξημένη, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου συνιστά σε οδηγούς και πεζούς, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Για τον λόγο αυτό συνιστάται στους οδηγούς:

Να κινούνται με μικρές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς
Να φορούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος, αν οδηγούν αυτοκίνητα ή δίκυκλα αντίστοιχα 
Να μη κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα
Να μην παραβιάζουν την προτεραιότητα
Να κινούνται στο δεξιό άκρο της οδού
Να μην οδηγούν τα οχήματά τους έχοντας κάνει χρήση αλκοόλ

Επίσης συνιστάται στους πεζούς προσκυνητές όπως:

Κατά την μετακίνησή τους τις νυχτερινές ώρες, να φέρουν ανοιχτόχρωμα ρούχα, να έχουν μαζί τους φακό και να κινούνται αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων, για προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και ενημερώνει τους πολίτες ότι η παρουσία των αστυνομικών, τόσο στον χώρο του Ιερού Ναού, όσο και στο οδικό δίκτυο, θα είναι εμφανής και συνεχής.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Στάδιο Αγιάσου, δε χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος στάθμευσης οχημάτων. 

πηγή: http://www.lesvospost.com/
read more "Οδηγίες – συμβουλές από την αστυνομία προς τους οδηγούς και πεζούς για την άνοδο Στην Παναγία της Αγιάσου Λέσβου"

0 Την Παναγιά παρακαλώ...

Την Πέμπτη 13-8-1025 στις 9:30 μμ στο Κινηματοθέατρο  του Αναγνωστηρίου  Αγιάσου συνδιοργανώθηκε από την Ενοριακή Κοινότητα Λισβορίου Λέσβου και το Αναγνωστήριο Αγιάσου συναυλία αφιερωμένη στην Παναγία με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακό τραγούδι και μουσική. Την εκδήλωση παρουσίασε ο παιδικός φίλος π. Γεώργιος Αλεντάς, που εδώ και αρκετά χρόνια επιτελεί πολυσήμαντο κοινωνικό έργο το Λισβόρι. Συμμετείχαν οι σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος», η Παραδοσιακή Ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και η Ενοριακή Παραδοσιακή Χορωδία Λέσβου υπό τη διεύθυνση του π. Ευστρατίου Γιοσμά.  Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, που επιβράβευσε με το θερμό χειροκρότημά του την επετειακή προσπάθεια των οργανωτών.read more "Την Παναγιά παρακαλώ..."
 
>